Engeltofta

Det finns en del hotell i Gävle som verkligen sticker ut i mängden mot övriga. Ett är Engeltofta Sea Lodge Hotel. Precis som namnet avslöjar så ligger hotellet precis vid havet. Men Engeltofta är så mycket mer än bara ett hotel. Ett mindre område som länge varit känt hos Gävleborna som en plats för bad, underhållning och nöje.

Många av de turister som inte valt att bo på hotellet, och istället valt något mer billigt boende i Gävle, åker ut till Engeltofta en eller flera dagar/kvällar av semesterns dagar i staden. Orsaken är just för att Engeltofta är så mycket mer än bara ett boende.

Bad

Med cykelavstånd från stadskärnan i Gävle är detta en självklar samlingspunkt på sommaren. Stranden är offentlig och har både en djupare och en lite mer långgrund strand. Fräscha ombytesbyggnader finns bara ett tiotal meter från stranden. Välj mellan att ligga direkt i solskenet eller med halvskugga under något av de stora träden på grönytorna.

Barnen kan spela fotboll eller leka på stora grönytor medan föräldrarna tar en efterlängtad dryck med både översikt över barnen och fantastik utsikt över havet.

Andra aktiviteter som finns på Engeltofta är minigolf, hyra cykel och vattenskoter.

Restaurang

Mångfald och kvalité är de två ledorden som finns i köket. Här serveras en blandning av klassisk husmanskost och ”kustens läckerheter”. Matsalen kan ta hela 350 personer och det är mycket vanligt med allt från dop och bröllop till minnesstunder här.

På sommaren anordnas poesikvällar, jazzkvällar och andra musikaliska inslag. Just dessa somriga musikframträdanden är Engeltofta mycket känt för i staden. Att lyssna på livemusik är uppskattat och att presentera detta i en miljö där havet ligger precis utanför fönstret ramar in upplevelsen perfekt.

Se VisitGavle eller den lokala tidningen Gefle Dagblad för program.